maanantai 18. tammikuuta 2010

"Jumalauta kun se on JOKA paikassa"

Eli nyt on takana ensimmäinen viikonloppu erossa. Lähdin ystäväporukalla risteilylle, ja jätin Kossin äitini luokse tuttuun paikkaan hoitoon. Tottakai se vähän sydäntä riipaisi kun Kossi vielä nykäisi kunnon rakkauspuskuleipomisekstaasit kuolavanan kanssa juuri ennen lähtöä, mutta ei auta, mentävä oli. Olin ensimmäisen yön vielä siskoni luona, josta lähdimme sitten lauantaiaamuna kohti Helsinkiä. Matkalla soitin äidilleni, että miten menee. Keskusteli meni kutakuinkin näin:

M: "No moro, miten on Kossin kanssa mennyt? Onko se vielä hengissä?"
Ä: "No ON! Millon te oikeen tuutte jo takaisin?"

:D Loistava aloitus. Äiti sitten kertoi, että Kossi the pompulalover oli paikallistanut kaappiin piilotetut pompulat. Kaappiin ne oli viety siksi, että edellisellä reissulla tämä pikkuapina oli taiteillut ne pyyhenaulakosta alas roikkumalla niissä pyyhkeissä. No äiti oli sitten Kossin saaliin metsästänyt (kissa oli siis aika ison vessan kaapinoven avannut ja jotenkin päässyt ylimmälle hyllylle ryöväämään yhden ihanaihanaihanan pompulan ja mennyt mussuttamaan sitä sängyn alle kauimmaiseen nurkkaan) ja teipannut sen vessan kaapinoven kiinni :D Sitten äiti oli ruvennut tekemään lättytaikinaa ja juuri jättänyt taikinan turpoamaan kun minä soitin. Äiti ehti tämän episodin kertoa kun puhelu katkesi. Kohta äiti soittaa takaisin mulle ja huokaa hyvin raskaasti. Kuulemma tämän ensimmäisen lyhyen puhelun aikana Kossi oli jo ehtinyt päälleen lättytaikinan kimppuun. Onneksi ei kuitenkaan itse sotkeutunut, oli sievästi reunasta lipittänyt. Tästä olikin hyvä mieli itsellä lähteä pariksi päivää aika lailla yhteyksien ulottumattomiin.

Risteilyn jälkeen tänäaamuna soitin taas äidille, ja kyselin kuulumisia. Kuulemma välit kissan kanssa olivat jo aika huonot, se kun ehtii joka paikkaan. Laitan nyt tässä ihan listana mitä tuo kultsipuppeli oli kuulemma viikonlopun aikana ehtinyt tehdä.

- Seikkailu lättytaikinan kanssa jatkuu. Taikina päätyi lopulta lätyiksi ja lätyt pöydälle kuvun alle suojaan. Aamulla yökylässä ollut pikkuveljen kaveri oli herätessään huomannut että olohuoneen lattia oli lätyillä kylvetty. Pöydällä kupu oli edelleen paikoillaan, joten hämärän peitossa on, että miten tuo on ne sieltä pois kikkaillut.
- Myös pöydälle sulamaan jätetystä voista oli löytynyt mystinen kuoppa. Aivan kuin joku olisi sitä käynyt lipsuttelemassa hmm...
- Kaappia ei ole tarvinnut kuin raottaa, kun siellä jo on kissa. Istumassa mm. kattilassa.
- Oma teollinen ruoka on maistunut nihkeästi, ihmisiltä taas on viety sekä spagettia, lanttua että jugurttia.

Onneksi kuulemma yöt on mennyt nukkuessa, jos yöralli olisi jatkunut niin veikkaan, että kissa olisi siirtynyt ulkoruokintaan... :D Nyt se tuossa viattomasti nukkuu, kerää selkeästi voimia raskaan viikonlopun jälkeen.

1 kommentti:

  1. Ilmiselvästi äitisi ei ole tottunut kissaan samassa taloudessa - ei tulisi mieleenikään enää jättää mitään syötäväksi kelpaavaa pöydälle muuta kuin korkeintaan tupperi-astiassa kansi kiinni :D

    Sain hyvät naurut, kiitos ;)

    VastaaPoista